Шакшука – яйца по Арабски

Шакшука – яйца по Арабски

Продукти

  • яйца – 4 бр.
  • чушки – 2 зелени
  • домати – 500 гр. консерва
  • чесън – 2 скилидки
  • лук – 1 глава
  • кимион – щипка
  • сол
  • захар – на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
  • Зехтин

Приготвяне:

В загрят зехтин се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън. Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион. Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата. Може с лъжица да им се оформи нещо като гнездо. Оставяме да се готвят до готовност. Поднасяме с нарязан ситно магданоз! Бързо и вкусно!

Снимка: Thinkstock



bg_BGBulgarian