
13 май Шакшука – яйца по Арабски
Продукти
- яйца – 4 бр.
- чушки – 2 зелени
- домати – 500 гр. консерва
- чесън – 2 скилидки
- лук – 1 глава
- кимион – щипка
- сол
- захар – на вкус
- черен пипер
- магданоз
- Зехтин
Приготвяне:
В загрят зехтин се запържват нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън. Добавят се нарязани ситно или настъргани домати. Овкусяваме със сол, захар, черен пипер и кимион. Оставяме да къкри на тих огън, като се разбърква непрекъснато. Щом се посгъсти се чукват яйцата. Може с лъжица да им се оформи нещо като гнездо. Оставяме да се готвят до готовност. Поднасяме с нарязан ситно магданоз! Бързо и вкусно!
Снимка: Thinkstock