Бъркани яйца по рецепта на Гордън Рамзи

Бъркани яйца по рецепта на Гордън Рамзи

Продукти

  • 6 студени яйца
  • 15гр масло
  • Сол и черен пипер
  • Крем Фреш (Crème fraîche)
  • Див лук

Приготвяне:

• Счукайте 6 студени яйца в дълбока тенджера.
• Добавете маслото. За по-малки партиди използвайте съотношение 2 към 1 яйца към масло.
• Сложете тигана на силен огън.
• Бъркайте непрекъснато с гумена шпатула
• След 30 секунди свалете тигана от котлона. Продължавайте да бъркате. След около 10 секунди поставете отново на котлона. Повторете за 3 минути.
• В последната минута подправете яйцата леко. За допълнителна кремообразна текстура добавете 1 с.л. крем фреш.
• Сервирайте и гарнирайте с нарязан на ситно див лук.

Снимка: Thinkstock



bg_BGBulgarian