10 юни Бъркани яйца по рецепта на Гордън Рамзи
Продукти
- 6 студени яйца
- 15гр масло
- Сол и черен пипер
- Крем Фреш (Crème fraîche)
- Див лук
Приготвяне:
• Счукайте 6 студени яйца в дълбока тенджера.
• Добавете маслото. За по-малки партиди използвайте съотношение 2 към 1 яйца към масло.
• Сложете тигана на силен огън.
• Бъркайте непрекъснато с гумена шпатула
• След 30 секунди свалете тигана от котлона. Продължавайте да бъркате. След около 10 секунди поставете отново на котлона. Повторете за 3 минути.
• В последната минута подправете яйцата леко. За допълнителна кремообразна текстура добавете 1 с.л. крем фреш.
• Сервирайте и гарнирайте с нарязан на ситно див лук.
Снимка: Thinkstock