Яйца Бенедикт

Яйца Бенедикт

Продукти:

  • 3 с. л. бял винен оцет
  • 4 големи яйца
  • 2 препечени филии
  • Сос „Холандез“
  • 4 филийки пармска шунка

Продукти за сос Холандез:

  • 3 жълтъка
  • 2 с. л. Вода
  • 175 г масло
  • сокът от 1/2 лимон
  • 1/4 ч. л. червен пипер
  • 1/4 ч. л. бял пипер
  • 1/2 ч. л. Сол

Приготвяне:

  • Отделете жълтъците на 3 яйца и поставете в огнеупорен съд на котлона на водна баня.
  • Прибавете 2 с.л. вода и разбърквайте докато стане на пяна.
  • На тънка струя долейте разтопеното масло и лимоновия сок.
  • Овкусете със сол, черен и бял пипер.
  • Сосът е готов.
  • В сгорещена вода (не трябва да завира) добавете оцет. Внимателно чукнете яйцата във водата. Когато побелеят напълно, ги извадете с решетъчна лъжица.
  • В сух тиган запечете резените шунка.
  • Разположете мъфините и намажете с масло. Върху всяка част сложете шунка и яйце, полейте със соса и поръсете с магданоз.

Да ви е сладко!

Снимка: iStock



bg_BGBulgarian