04 дек. Яйца Бенедикт
Продукти:
- 3 с. л. бял винен оцет
- 4 големи яйца
- 2 препечени филии
- Сос „Холандез“
- 4 филийки пармска шунка
Продукти за сос Холандез:
- 3 жълтъка
- 2 с. л. Вода
- 175 г масло
- сокът от 1/2 лимон
- 1/4 ч. л. червен пипер
- 1/4 ч. л. бял пипер
- 1/2 ч. л. Сол
Приготвяне:
- Отделете жълтъците на 3 яйца и поставете в огнеупорен съд на котлона на водна баня.
- Прибавете 2 с.л. вода и разбърквайте докато стане на пяна.
- На тънка струя долейте разтопеното масло и лимоновия сок.
- Овкусете със сол, черен и бял пипер.
- Сосът е готов.
- В сгорещена вода (не трябва да завира) добавете оцет. Внимателно чукнете яйцата във водата. Когато побелеят напълно, ги извадете с решетъчна лъжица.
- В сух тиган запечете резените шунка.
- Разположете мъфините и намажете с масло. Върху всяка част сложете шунка и яйце, полейте със соса и поръсете с магданоз.
Да ви е сладко!
Снимка: iStock